trädgårdsdesign

Vi träffas först på plats och du berättar hur du vill att din trädgård ska bli. Färg och form, funktion och struktur är viktigt men förutsättningarna i din trädgård avgör. Var finns kvällssolen? Varifrån blåser det oftast? Är din gräsmatta blöt på våren? Hur trivs de växter som kanske finns där redan idag? 

Frågorna är många men leder fram till en trädgårdsritning i lämplig skala. Vi ritar för hand och du väljer hur detaljerad ritningen ska vara. Ska den enbart innehålla funktioner ( t ex planteringsytor,sittplatser, gångstråk) eller även förslag på material och växter med tillhörande växtlistor?  Vi ger dig inspiration och en målbild att jobba mot. Av oss får du en professionell och personlig idé i form av en ritning som är anpassad till dina önskemål och förutsättningarna i just din trädgård. Idén kan sedan genomföras och anpassas på plats av ett anläggningsföretag.

Varje uppdrag är unikt så vi lämnar alltid offert på designuppdrag. Som en fingervisning brukar en trädgårdsritning kosta från 8000kr för en normalstor villaträdgård.

 

 

RÅDGIVNING

När du bokar en rådgivning behöver du hjälp med att komma vidare i din trädgård. Vi ses där hjälpen behövs och du ställer de frågor och bollar de idéer du har.

En rådgivning brukar oftast handla om växter- befintliga eller tankar om nya som ska planteras. Har du funderingar om hur du ska göra din trädgård mysigare, hur din entré ska kännas mindre som en parkeringsplats eller var du ska placera poolen är i stället trädgårdsdesign och en ritning vad du behöver. En rådgivning är alltid bara ett samtal och du antecknar själv om du vill.

För rådgivning betalar du  800kr/timme.  

Ibland kan rådgivningen kompletteras med en skötselplan. Då skriver vi ned vad, när och hur du ska ta hand om dina växter. Kostnaden för en skötselplan beror på hur omfattande den är.

Du betalar 500kr/timme för att vi ska ta fram din skötselplan.  

 

 

SKÖTSEL

Är du intresserad av att få ordning på din trädgård och ta hand om de växter du har ska du boka skötsel. Vi erbjuder både enstaka insatser som ett vårröj  och löpande skötsel där du bestämmer hur ofta du vill ha hjälp. Vi gör allt från att rensa ogräs till att beskära träd. Vi klipper däremot inte gräs. 

Vi använder enbart eldrivna maskiner och bekämpar oönskade växter med handkraft och ogräsättika.

Vill du boka skötsel betalar du 500kr/timme men efter beviljat RUT-avdrag landar fakturan på 250kr/timme. För trädbeskärning betalar du 600kr/timme men efter RUT-avdrag 300kr/timme.

Vid större skötseluppdrag kan ett skötselavtal tecknas.

Galleri

foton från vår hemmaplan

© Copyright Strawberry Thief Trädgård